logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Vstupenky na Slavnosti pětilisté růže pořídíte nejvýhodněji v předprodeji

Třetí červnový pátek se sobotou bude v Českém Krumlově patřit věhlasným historickým Slavnostem pětilisté růže. Příjemnou změnou oproti loňskému roku je snížení vstupného.

Jubilejní 35. ročník Slavností pětilisté růže se koná 16.–17. června a jako každý rok se skládá z ohromného programu plného kostýmovaných průvodů, trhů, koncertů místních souborů i kapel zvučných jmen. V sobotu například vystoupí na náměstí kapela Vesna, která letos reprezentovala Českou republiku na Eurovision Song Contest.

Slavnosti pětilisté růže Český Krumlov 18. června 2022

V průběhu slavností proběhne téměř stovka vystoupení a programů na několika scénách v historickém centru města.„V Městském parku bude umístěna dětská scéna, Kláštery nabídnou řemeslné dílny, Pivovarská zahrada se promění v kolbiště s ukázkami exhibicí na koních, se scénou pro šermíře, dobové tanečníky a historické hry,“ nastiňuje program šéf organizačního týmu Jan Vozábal.

Co jistě potěší všechny návštěvníky, je snížení vstupného. „Zlehka jsme pozměnili koncepci slavností, kdy se program zredukoval na dva dny místo původních tří. Souvisí s tím také úprava vstupného, z loňských 500 korun je letošní cena pro dospělého 350 korun při koupi na místě. Novinkou je také zavedení rodinného vstupného,“ říká místostarosta Dalibor Uhlíř.

Nejvýhodněji lze vstupenky zakoupit v předprodeji, kde vyjdou o padesát až sto korun levněji než při koupi na místě, tj. dospělí za 300 a rodiny za 700 korun (dva dospělí + max. tři děti). Levnější vstupné každoročně město nabízí svým občanům, v předprodeji vyjde vstupenka za 175 Kč. Předprodej bude ukončen 16. června 2023 ve 14.00 hodin. Vstup zdarma mají děti do 6 let, návštěvníci v autentických historických kostýmech (gotika, renesance) a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P.

Veškeré informace o programu a vstupném včetně on-line předprodeje jsou k dispozici na www.slavnostipetilisteruze.cz.