logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Protikovidová opatření se dotknou i Zahradních slavností, pořadatelé jsou připraveni. Připravte si potvrzení o testování, očkování či čestné prohlášení

Přetrvávající protikovidová opatření zamezila pořádání Slavností pětilisté růže, na které každoročně přijíždělo do Českého Krumlova 23 tisíc návštěvníků. Místo nich město připravilo akce na třech scénách. Návštěvníci se mohou těšit na rodinné aktivity, místní kapely, historický program se šermíři a na další atrakce.
O Zahradních slavnostech jsme informovali ZDE
Aktuální informace o programu slavností ZDE.
Město Český Krumlov je připraveno na určitý nápor návštěvníků na čtyřech místech – v Městském parku, u restaurace Depo, v Pivovarské zahradě a v Klášterech. Na jednotlivých místech budou umístěny cedule s návštěvním řádem, který bude návštěvníky upozorňovat na aktuální protiepidemická pravidla. „Na těchto místech budou i kontrolní místa, kde návštěvníci předloží doklad o testování nebo očkování či čestné prohlášení. Následně obdrží od pořadatelů náramkovou vstupenku, která bude sloužit k tomu, že už se nemusí na dalších kontrolních místech těmito dokumenty prokazovat,“ vysvětlila tisková mluvčí českého Krumlova Petra Nestávalová. Tento postup byl organizátory konzultován na Krajské hygienické stanici v Českých Budějovicích.
S pořádáním Zahradních slavností jsou spojeny náklady 860 tisíc korun. Na pořádání se podílí finanční partneři, mediální partneři a partneři, kteří vypomáhají organizačně. Partnerství se týká i dalších kulturních akcí, které město chystá na léto, doplnila mluvčí.