logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Plavecký bazén v Českém Krumlově zahajuje provoz v pondělí 14. června. Seznamte se s provozní dobou a podmínkami pro vstup

Od pondělí 14. června se po dlouhé době otevřou dveře plaveckého bazénu v Českém Krumlově. Provozovatel, městská společnost PRO-SPORT ČK, se rozhodl o odložení otevření na původně plánovaný termín a připravit vše potřebné pro plynulý technologický náběh a příliv zájemců o plavání z řad veřejnosti.
Plavání bude nově možné po celý týden, tedy od pondělí až do neděle, v provozní době, kterou veřejnost najde na stránkách PRO-SPORTu (www.pro-sportck.cz), v katalogu sportu SportvKrumlově (www.sportvkrumlove.cz), na facebookovém profilu @sportvkrumlove NEBO NÍŽE NA TÉTO STRÁNCE. Zde je také možné se seznámit s provozními podmínkami, vzhledem k aktuálním protiepidemickým opatřením. V případě dalších dotazů je možné se obrátit na vedoucí provozu plaveckého bazénu na telefonu 773 141 777 nebo e-mailu bazen@pro-sportck.cz.
Plavecký bazén bude otevřený pro veřejnost, ale do konce června si nezaplavou plavecké kluby a plavecké školy, jak se původně předpokládalo. Provozovatelé škol a kluby by totiž zatím nedokázali správně řídit počty plavců a sportovců v organizovaných klubech tak, aby nedošlo k problémům s šířením epidemie koronaviru. Proto raději zvolili obezřetnější cestu a start provozu škol a klubů odložili na později. Pokud by veřejnost či zástupci škol potřebovali bližší informace k výuce v plavecké škole, mohou se obrátit na vedoucí plavecké školy – na telefon 736 634 105 nebo na e-mail plavani@pro-sportck.cz.
Vzhledem k letnímu počasí bude v bazénu opět k dispozici venkovní travnatá plocha ke slunění, která bude přístupná průchodem přes prostor malého i velkého bazénu, jak si již návštěvníci zvykli v minulých letech. Tento venkovní prostor bude otevřen při slunném počasí a při venkovní teplotě nad 25°C.
Vždy ve středu od 17 do 20:30 hodin bude v provozu také oblíbená parní komora, která je přístupná z prostoru pánských a dámských sprch.

PRAVIDLA PRO VSTUP DO PLAVECKÉHO BAZÉNU
dle opatření MZ ČR z 8. června 2021

Provozovatel umožní vstup 50 % návštěvníků z celkové možné kapacity areálu plaveckého bazénu.

Nenavštěvujte plavecký bazén pouze, pokud nemáte příznaky Covid-19.

Dodržujte mezi sebou povinné rozestupy minimálně 2 metrů ve všech vnitřních prostorech, včetně čekacích zón a mimo koupací plochy (pokud se nejedná o členy společné domácnosti).

V prostorech plaveckého bazénu nemusí mít osoby nasazenou ochranu dýchacích cest (povinnost pouze ve vstupní hale, v šatně si roušku či respirátor odložte).

Pro vstup potřebujete jeden z následujících dokladů/potvrzení:

– antigenní samostest s negativním výsledkem, povolený MZ ČR
– potvrzení o negativním antigenním či PCR testu ze zaměstnání či ze školy (platnost 72 hodin antigenní test, 7 dní PCR test)
– čestné prohlášení samostatné osoby nebo zákonného zástupce o negativním antigenním testu ne starším než 72 hodin
– potvrzení o provedeném PCR testu s negativním výsledkem (není ne starší než 7 dní)
– certifikát o provedeném očkování dle podmínek opatření MZ ČR (viz lhůty od první resp. druhé dávky)
– lékařské potvrzení o prodělané nemoci (platnost max. 180 dní)
– potvrzení nemusí předkládat děti do 6 let


Zdroj: PR PRO-SPORT ČK o.p.s.