logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

DOKUMENT: Jak bude město Český Krumlov komunikovat letošní turistickou sezónu

Jak bude bude Český Krumlov komunikovat s turisty v rámci letošní turistické sezóny shrnuje pro Krumlováky tisková mluví města Petra Nestávalová:
Management a marketing cestovního ruchu realizuje město Český Krumlov prostřednictvím organizace destinačního managementu pro turistickou oblast Český Krumlov region (DMO Český Krumlov, z.s.), která byla založena v lednu loňského roku. 
Prioritními aktivitami na podporu cestovního ruchu je nově připravovaná turistická webová prezentace, která od 1. 7. 2021 nahradí současný ckrumlov.info. Nový web bude mít moderní, responzivní podobu a bude zaměřený na turistickou a kulturní nabídku Českého Krumlova i jeho okolí. Propojí informace o historickém, architektonickém, kulturním i gastronomickém bohatství města s volnočasovou nabídkou a tipy na aktivní vyžití v blízkém regionu. Web bude mít tři jazykové mutace: CZ, DE, EN.
Dosah připravovaného webu bude jak pro tuzemskou klientelu, tak pro zahraniční (dle aktuálních covidových opatření) podpořen pravidelnými online marketingovými kampaněmi – prioritně na vlastních sociálních sítích @ceskykrumlovofficial (FB, INST), dále vyhledávačích google.com, seznam.cz. Dále budou realizovány vlastní tištěné propagační materiály (letáky, plakáty) a využívána spolupráce s médii (TZ, TK, inzerce, press tripy). Budou využívány i partnerské kanály – především ve spolupráci s JCCR a agenturou CzechTourism a jejími zahraničními zastoupeními.  
V rámci propagace destinační oblasti jako celku se zaměříme i na komunikaci městských a dalších významných akcí, první z nich jsou Zahradní slavnosti v druhé polovině června. V současné době se tvoří i program letní sezóny. Cílovými skupinami budou tuzemští návštěvníci a návštěvníci z blízkého příhraničí (DE, AT, SK, HU, PL – dle aktuálních opatření), a to rodiny s dětmi, páry/individuálové, přátelé/party prioritně v období letní sezóny; navíc senioři a školy v období po skončení letních prázdnin.