logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Tenisté Kaplice v prvním kole soutěží družstev jen vítězně

Radost ze soutěžních utkáních beze zbytku naplnili tenisté TK Sokol Kaplice. Soutěže odstartovaly o víkendu odloženě kvůli protiepidemickým opatření. Kapličtí se zúčastnili regionálních soutěží družstev v kategoriích dospělých a staršího a mladšího žactva.
Dospělí v druhé regionální soutěži vyhráli nad B družstvem Velešína po vypjatém závěru v těsném poměru zápasů 5:4. Starší žactvo hrálo rovněž s LTC Velešín a vyhrálo bez ztráty jediného zápasu 9:0. Mladší žactvo hostilo na svých kurtech soupeře TK Český Krumlov a rovněž nezaváhalo. Kapličtí vyhráli poměrem zápasů 7:2.
„Zajímavostí je stoprocentní úspěšnost děvčat, jejichž výhry se speciálně v utkání dospělých ukázaly jako klíčové,“ hodnotí předseda kaplického oddílu František Brabec a doplňuje: „Nadcházející víkend bude pro družstva dospělých a staršího žactva zajímavou zkouškou, protože ani jeden z týmů nebude v utkání favoritem.“ Dospělé čekají soupeři z týmu Jiskry Třeboň, starší žactvo si zahraje s B týmem Pelhřimova. Mladší žactvo absolvuje venkovní utkání se Sezimovým Ústím. „Případná výhra každé družstvo posune do utkání o postup do vyšší soutěže krajské skupiny, naopak prohra je zařadí do bojů o třetí a čtvrté místo,“ upřesňuje Brabec.

Text: Jan Bohdal
Foto: Jan Bohdal