logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Město Český Krumlov letos plánuje tržby z parkování ve výši 19,3 milionu

Tisková mluvčí Českého Krumlova Petra Nestávalová v odpovědi pro server Krumlováci.cz přiblížila, jak se město připravuje na turistickou sezónu z hlediska řízení přílivu turistů do města, tj. kapacita parkovišť, technologie, a jaké jsou predikce počtu turistů a předpokládaný výběr prostředků z parkování.
Pro letošní rok jsou plánované tržby z parkování ve výši 19 332 tis Kč bez DPH, při stávajících kapacitách a technologiích. Organizačně se mění pouze využívání bus stopu A pro parkování osobních automobilů. „Platný schválený plán je celý zveřejněný na stránkách firmy, kde můžete nalézt další zajímavé informace,“ doplňuje mluvčí. (Pozn. red.: Parkoviště v Českém Krumlově provozuje městská společnost Českokrumlovský rozvojový fond. Podrobný podnikatelský plán je zveřejněn na jejím webu ZDE).
Další rozvoj a modernizace parkování v širším centru města rozhodně nejsou zastaveny. V letošním a příštím roce se počítá s rozšířením kapacit (P3), modernizací technologií (P4, P1, P3).
Dále je připravován projekt modernizace naváděcího systému, přechod na plně automatický uzavřený závorový systém parkoviště P4 Jízdárna, a technickoorganizační změna provozu parkoviště u zimního stadionu. „A v neposlední řadě jsou zpracovávány k realizaci řešení nabídky parkování pro pracující v centru města,“ doplňuje Nestávalová.