logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Logistika se mění před očima, je potřeba se připravit na budoucí trendy!

Tento i další slogany najdete v odborných publikacích, které se zabývají fenoménem současné a budoucí ekonomiky, a to je logistika. Logistika je obor budoucnosti, prochází v současnosti řadou změn a v jejím vývoji jsou zřetelné konkrétní trendy. Požadavky zákazníků na rychlost doručení se zvyšují, logistický obor ovlivňuje prorůstání sdílené ekonomiky, avšak klade stále větší důraz i na ekologii. Novou dobu ohlašuje postupující robotizace i pozvolný nástup autonomních vozidel.
Naše škola si tento trend ve světové ekonomice uvědomuje a snaží se mu přizpůsobit; spolupracujeme s odborníky z logistických firem a upravujeme školní vzdělávací program podle jejich požadavků, aby byli naši absolventi co nejlépe připraveni do praxe. Jistě víte, že naše škola nabízí již pátým rokem inovovaný maturitní obor obchodní akademie zaměřený na logistiku a turismus. Ovšem ne všichni žáci 9. tříd mohou studovat tento atraktivní obor s maturitou, proto v tomto školním roce nabízíme moderní a perspektivní tříletý učební obor Operátor skladování logistik. Již se nejedná o povolání obyčejného skladníka, který počítá množství zásob v regále, ale o zcela inovovanou profesi, která pracuje v čistém moderním prostředí firem, o pracovníka, který se orientuje v příjímání, evidenci a přepravě materiálových zásob, který se podílí na řízení komplexního materiálového toku ve firmě, skladování a vedení příslušné dokumentace. Pracovník ovládá jednotlivé moduly firemního softwaru, počítačovou obsluhu logistických systémů a podsystémů a zároveň se orientuje v základní strojírenské technologii.
Logistik se ve firmě stává její důležitou a nenahraditelnou součástí, již dávno to není podřadné povolání.
Zkuste proto na kaplické střední škole studovat tento učební obor. Výuku povedou učitelé s praxí v logistických firmách, ve spolupráci s firmou Engel budou žáci absolvovat odborný výcvik v logistickém oddělení firmy, které patří k nejmodernějším v Evropě. Více informací můžete získat na dnu otevřených dveří 4. 2. 2020 nebo kdykoliv v sekretariátu školy.
PhDr. Zdeňka Lovčí, ředitelka SOŠ a SOU Kaplice, www.geukaplice.cz