logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Nominujte Ženu Českokrumlovska 2020 [TISKOVÁ ZPRÁVA]

Do konce února může veřejnost zasílat tipy na výjimečné ženy z českokrumlovského regionu. Hledají se ženy, které kromě rodiny a práce zvládají ještě něco navíc. Znáte je? Nominujte je!
Kdo má být Žena Českokrumlovska? Žena z Českého Krumlova a okolí, která kromě své rodiny a práce zvládá i něco navíc – ať už v kultuře, vědě, pedagogické či sociální činnosti, k veřejnosti či k jedinci. Kromě vítězek minulých ročníků se mohou nominace opakovat. Svůj tip mohou lidé zasílat od začátku ledna až do 29. února 2020 prostřednictvím elektronického formuláře, který je k dispozici na www.sitprorodinu.cz.
Loňská vítězka Jana Grammetbauerová titul získala díky své všestranné činnosti v Loučovicích a okolí. Na dětský den, kde byla hlavní organizátorkou a hnacím motorem, se sjížděly rodiny z okruhu 30 km. Loňský rok byl bohatý i na počet došlých nominací. V roce 2017 přišlo do výzvy 18 nominací, v roce 2018 již 28 nominací a v roce 2019 dokonce 42 nominací.
Nad výzvou převzal i letos záštitu starosta Českého Krumlova Dalibor Carda, který je také porotcem soutěže. V porotě se mění vždy jedno místo – čestně do něj zasedá vždy vítězka předchozího ročníku, letos tedy zasedne Jana Grammetbauerová.
Dále v porotě zasedá Jitka Zikmundová, patronka projektu MODA Fashion Day[s], která stála u zrodu projektu Žena Českokrumlovska, Alena Švepešová, ředitelka ZUŠ Český Krumlov, Jan Palkovič, pedagog a zpěvák českokrumlovské kapely, Jiří Olšan, zámecký zahradní architekt a radní města, a nově zasedne i Helena Nekolová, ředitelka oblastní kanceláře Jihočeské hospodářské komory. Tato porota vybere užší pětici nominovaných, které budou pozvány na slavnostní vyhlášení. To se uskuteční v sobotu 21. března 2020 v Zámecké jízdárně při každoroční společenské akci MODA Fashion day[s] – mnoho podob krásy.
Další informace: www.moda-fd.cz, www.sitprorodinu.cz.