logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Startují nominace do třetího ročníku výzvy Žena Českokrumlovska [TISKOVÁ ZPRÁVA]

Do konce února může veřejnost zasílat tipy na výjimečné ženy z regionu Český Krumlov. Hledají se ženy, které kromě rodiny a práce zvládají ještě něco navíc. Znáte je? Nominujte je!

Kdo má být Žena Českokrumlovska? Žena z Českého Krumlova a okolí, která kromě své rodiny a práce zvládá i něco navíc – ať už v kultuře, vědě, pedagogické či sociální činnosti, k veřejnosti či k jedinci. Kromě vítězek minulých ročníků se mohou nominace opakovat. Svůj tip mohou lidé zasílat od začátku ledna až do 28. února 2019 prostřednictvím elektronického formuláře.

Loňskou vítězkou se stala Alena Nováková z Chlumu u Křemže, která byla v užší nominaci již podruhé. Ocenění jí porota udělila za její neutuchající nadšení a nasazení, se kterým obětavě pracuje pro druhé. Zaměstnaná je v Domě s pečovatelskou službou v Křemži, s manželem vychovává 5 dětí a také volný čas věnuje práci s dětmi.

„Při vyhlášení výhry jsem měla největší radost z toho, že můj manžel mohl být u toho se mnou, protože vše zvládám především díky jeho vydané podpoře,” komentovala Alena Nováková své prvenství. V roce 2017 přišlo do výzvy 18 nominací, v roce 2018 jich bylo už 28.

Nad výzvou převzal i letos záštitu Dalibor Carda, starosta města Český Krumlov, který je také porotcem soutěže. Nově v porotě zasedne i vítězka loňského ročníku Alena Nováková: „Už jako nominovaná jsem měla možnost seznámit se s výjimečnými ženami, které se dostaly do užší pětice,
a jako porotce se tedy nejvíce těším na další zajímavé a inspirativní ženy, které budou nominovány.”

Dále v porotě zasedá Jitka Zikmundová, patronka projektu MODA Fashion Day[s], která stála u zrodu projektu Žena Českokrumlovska, Alena Švepešová, ředitelka ZUŠ Český Krumlov, Jan Palkovič, pedagog a zpěvák českokrumlovské kapely, Jiří Olšan, zámecký zahradní architekt a radní města, a Jana Holcová, vítězka 1. ročníku a výtvarná pedagožka. Tato porota vybere užší pětici nominovaných, které budou pozvány na slavnostní vyhlášení. To se uskuteční 23. března 2019 v Zámecké jízdárně při každoroční společenské akci MODA Fashion day[s] – mnoho podob krásy.

Další informace: www.moda-fd.cz, www.sitprorodinu.cz.