logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

O povšimnutí

   Jistě jste si, vážení spoluobčané, stejně jako já,  povšimli, že tentokrát  v novém  městském zastupitelstvu  zasedla   nula   žen. Copak copak… Tak to  v nedávných  komunálních volbách bohužel   dopadlo.  Byl jsem   překvapen a zavzpomínal,    že když jsem byl  v období 2010 – 14 zastupitelem, seděly v něm čtyři, jedna dokonce zastávala funkci místostarostky. Co k tomu říci?  Napadá mne leccos. Tak tedy do toho  pohlédněme.

    Začnu tím, co psáno jest: ženy prý mají tu správnou ženskou intuici, širší zorné pole  a citlivější smysly  než muž. Umí také lépe rozpoznat přetvářky a podrazy.     Doufejme, že noví páni zastupitelé  budou mít   chuť,  odvahu i schopnost vcítit se do života i potřeb občanů. A uměli rozeznat, co je pro ně dobré a co ne, spravedlivé či nespravedlivé.  Věděli  i to,   jak je potěšit. Ať se  dokážou  nadchnout a zvedat  ruku  pro správnou věc, aby  v  těch čtyřech zastupitelských letech panovala  v Krumlově  dobrá nálada, nikoliv nostalgie. Neubýval počet občanů, žilo nás tady víc. Držím oba palce, že to dokážou a po   po každém   zůstane  v úctě jeho  jméno. Přeji jim úspěch a fandím. A ještě něco.

Mám pro ně šikovný námět, jak udělat spoluobčanům radost a sobě jakbysmet.

Dobře si tedy, páni zastupitelé,  prohlédněte dolní obrázek, dozvíte se to.

    Jako rodilý Krumlovák  přeji všem spoluobčanům  v novém roce, aby se měli z čeho radovat a  dbali na to,  že s úsměvem jde všechno líp. Toť vše. Teď půjdu stavět sněhuláka, je to uklidňující. Budeme se pak spolu na sebe usmívat.

Jan Vaněček, českokrumlovský spisovatel

kresba HUDr. Miloslav Martenek