logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Městský úřad Český Krumlov brzy bez omezení [TISKOVÁ ZPRÁVA]

S ohledem na zlepšující se epidemiologickou situaci a rozvolňování omezujících opatření se i Městský úřad Český Krumlov brzy otevře bez omezení veřejnosti.
Stane se tak v pondělí 18. května 2020, od kdy budou moci občané na úřad přicházet bez předchozího objednání. Nadále však budou přednostně vyřizovány záležitosti občanů, kteří využijí online objednávkového systému.
„V budově budeme dodržovat zvýšená hygienická opatření – jednotlivá pracoviště budou pravidelně dezinfikována, návštěvníci budou povinni nosit roušky, používat dezinfekci na ruce a dodržovat dvoumetrové rozestupy. Věříme však, že tato pravidla jsou již pro občany samozřejmá, a tak si můžeme dovolit od požadavku na předchozí objednání upustit,“ vysvětluje tajemník městského úřadu Radim Rouče.
Městský úřad po celou dobu nouzového stavu zůstával v provozu, zpočátku v omezeném režimu vyřizoval pouze akutní záležitosti, od 20. dubna 2020 pak v plném rozsahu, nicméně
s podmínkou předchozí rezervace termínu. Nyní se tedy ve vztahu k veřejnosti plně vrací do „předkrizového“ stavu.
„Přes zlepšující se situaci a uvolňování opatření apelujeme ze zřejmých důvodů na občany, aby úřad navštěvovali pouze v situacích, kdy jejich záležitost nelze vyřídit prostřednictvím dálkové komunikace – telefonu, e-mailu, datové zprávy či pošty,“ dodává tajemník Radim Rouče.