logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Městský úřad od pondělí 20. dubna obnovuje úřední hodiny. Klienti se musí pro vyřízení svých záležitostí objednat [TISKOVÁ ZPRÁVA]

V souladu s vládními opatřeními se provoz Městského úřadu Český Krumlov částečně vrací do běžného režimu.
Úřad bude od pondělí 20. dubna 2020 vykonávat veškeré agendy bez omezení, pro komunikaci s klienty bude ale upřednostňovat elektronickou formu prostřednictvím e-mailu, telefonu, datových zpráv, či poštou, nebo přes podatelnu.
„K vyřízení záležitostí je nutné, aby se klienti elektronicky či telefonicky objednávali. Tímto opatřením chceme zabránit shlukování většího množství lidí, kteří čekají na odbavení. Potřebné kontaktní údaje máme uvedené na webu města a ve zjednodušené podobě rovněž na vstupních dveřích do úřadu,“ vysvětluje tajemník městského úřadu Radim Rouče.
V úředních hodinách bude volně přístupná pouze podatelna, v ostatních prostorách úřadu se veřejnost nebude moci zcela volně pohybovat a bude muset vyčkat na doprovod z řad pracovníků úřadu. Objednaní klienti, kteří na úřad přijdou, dostanou visačku s označením „návštěva“. Úřad tím chce kontrolovat a regulovat počet lidí, kteří se budou aktuálně pohybovat v budovách.
Na úřadu platí přísná hygienická pravidla. Exponovaná místa jako zábradlí, kliky, tlačítka na výtahu a další jsou několikrát denně dezinfikována. Na chodbách jsou také k dispozici dávkovače s dezinfekcí na ruce. V budovách úřadu platí povinnost dodržování dvoumetrového odstupu od ostatních osob a nošení roušek. Přepážková pracoviště jsou vybavena průhlednými bariérami, které chrání pracovníky úřadu i jeho klienty.
Úředníci v naléhavých případech částečně obnoví místní šetření, nicméně budou omezeny osobní schůzky a porady ve velkém počtu účastníků. Jednání budou nadále probíhat prostřednictvím videokonferencí.
„Určitá část úředníků bude stále pracovat z domova, abychom co nejvíce snížili rizika přenosu koronaviru, nicméně je zajištěna jejich zastupitelnost, aby si klient vždy mohl vyřídit svou záležitost, se kterou se na úřad obrací,“ dodává tajemník.

Od pondělí 20. dubna 2020 budou opět obnoveny úřední hodiny v plném rozsahu