logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Ředitel nemocnice Jindřich Florián hodnotí: Jsme velmi dobře vybaveni personálně a odborně. Pacienti ale bohužel stále nemají pohodlí malých pokojů se sociálním zařízením

MUDr. Jindřich Florián je ředitel Nemocnice Český Krumlov už dva a půl roku, dlouhá léta působil jako primář Interního oddělení a v současnosti je zastupitelem Českého Krumlova. V rozhovoru pro redakci Krumlováků popisuje uplynulé investiční akce a přibližuje další etapy rozvoje krumlovské nemocnice. Z rozpočtu Jihočeského kraje půjde například téměř 46 milionů korun do rekonstrukce Léčebny dlouhodobě nemocných.
Personálně a odborně je, podle Floriána, Nemocnice Český Krumlov dobře vybavena. Jen plánem do budoucna však zatím zůstává zkvalitnění ubytovací kapacity nemocnice tak, aby pacienti získali větší komfort třeba v podobě ménělůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením.
Prostředky na rozvoj nemocnice získává z různých zdrojů. Ty veřejné čerpá od kraje či ministerstva, musí však využívat i komerční úvěry, což ji finančně zatěžuje, ale drobnější pomoc se jí dostává od další spolků a institucí, jako jsou Jihočeská hospodářská komora či místní Rotary club.
Jindřich Florian se v půlhodinovém rozhovoru s redaktorem Janem Bohdalem také vyjadřuje k současnému systému vzdělávání ve zdravotnictví a ke spolupráci s krumlovskou Střední zdravotnickou školu.
A protože byl pan ředitel posledním hostem rozhovorů redakce Krumlováků v letošním roce, nechybí ani jeho vánoční a novoroční přání obyvatelům našeho města.