logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Čtrnáct let, padesátka dětí a rodičů, více než čtyřtisícové výsledky, program na celý víkend. To je krumlovský Šnomíbo destiboj

Sehraná parta lidí, dobrá nálada a jako bonus pěkné počasí – tak vypadal prodloužený červencový víkend na českokrumlovském atletickém a fotbalovém stadionu. Již počtrnácté se na něm sešla parta organizátorů a závodníků, kteří poměřili své síly v deseti atletických disciplínách a hlavně se dobře bavili. Podpořit je během dvou dní několikrát přišel i starosta města Mgr. Dalibor Carda. „Většinou v tomto termínu mívám dovolenou a jsem mimo město. Letos to vyšlo, tak jsem se na závodníky přišel podívat a zafandit jim,“ vysvětluje Dalibor Carda a popřeje závodníkům pěkné počasí a žádná zranění. Jeho přání bylo beze zbytku vyslyšeno. Ačkoli v celém regionu vládl déšť, na krumlovský tartan během závodu nespadla ani kapka. V pátek jako by déšť vyčkával, až budou všichni závodníci v suchu v Hospodě v Ofsajdu. V sobotu závod provázelo krásné slunečné počasí, což ocenili nejen dospělí závodníci, ale i bezmála padesátka dětí a jejich rodičů, které přilákal dětský víceboj.

Letos více než kdy jindy se projevovaly veteránské koeficienty, které se podle pravidel krumlovského klání a atletiky obecně připočítávají závodníkům nad 35 let. Vlastně jsme mohli vyhlásit dva vítěze – jednoho 27letého Tomáše Říhu z SDH Zdar, který dosáhl 4349 bodu bez přepočtu. Až závěrečnou patnáctistovkou se díky veteránskému koeficientu vyhoupl na první místo 41lety Ondřej Fiala ze Slavkova u Brna, který s koeficientem dosáhl na 4442 (bez něj by mel 3603 body). Rozhodli jsme se ocenit tedy výjimečně oba borce. Nad 4000 bodu dosáhl bez koeficientu i Pavel Novotný z SK Dušníky výkonem 4204 bodu(bez koeficientu).

V ženské kategorii dosáhla nejvyššího bodového zisku (4209) loňská vítězka Tereza Supová, která se ale již před závodem rozhodla závodit mimo pořadí, protože dělá atletiku závodně a nechtěla se tak měřit s amatérskými závodnicemi. Její gesto organizátoři ocenili speciální plaketkou za „Inspirující výkon mimo pořadí“. Na prvních třech místech se umístily dvě „veteránky“ – 42leta Markéta Štětková z Hosína, která šla závod poprvé. S veteránským koeficientem 3594 bodu vybojovala prvenství. Druhá, 16 leta Tereza Faktorova z SDH Dobřejovice, získala bez koeficientu 2821 bodů. Již potřetí se účastnila bavička startovního pole Anna Šedivá z domácí Anglické jazykovky. Ve svých jednačtyřiceti letech se radovala z bronzu s koeficientem za 2762 bodu.

Za zmínku stojí i výkon posledního Tomáše Vařila, který jako druhy v historii dosáhl deseti účastí na závodě. Protože se každý rok rozdávají účastnická trika, mohl Tomáš absolvovat každou disciplínu v jiném triku. „Některá už vypadají, že ani nepatřila mě,“ usmíval se urostlý atlet, který si závod užívá i pořadatelsky. Zakončení závodu bylo tradičně v hospodě v Ofsajdu, kde se všichni pobavili u videa ze závodu. „Jsem rád, že se opět potvrdilo, že náš závod přitahuje nejen nadšené sportovce, ale hlavně fajn lidi, kteří se sice většinou potkají jen jednou za rok, ale vždy vytvoří skvělou partu. Atmosféra na závodě i v jeho zákulisí je proto vždy skvělá. Všichni si navzájem fandí a užívají si pohodové dva dny,“ říká hlavní organizátor závodu Jan Míka.

Zdroj: ŠNOMÍBO destiboj, Jan Míka
Kompletní výsledky www.viceboje-ck.cz.