logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Nominujte své favoritky do druhého ročníku Ženy Českokrumlovska [tisková zpráva]

Od 1. ledna do 28. února můžete zasílat své tipy na výjimečné ženy mezi námi
z regionu Český Krumlov. Hledáme ženy, které kromě rodiny a práce zvládají ještě něco navíc. Znáte je? Nominujte je!
Kdo má být Žena Českokrumlovska? Žena z Českého Krumlova a okolí, která kromě své rodiny a práce zvládá i něco navíc – ať už v kultuře, vědě, pedagogické či sociální činnosti, k veřejnosti či k jedinci – necháme to na vás! Kromě vítězky z minulého ročníku se mohou nominační ženy opakovat. Druhý ročník Ženy Českokrumlovska se spustí 1. ledna 2018.
Svůj tip napíšete do formuláře, který naleznete na www.moda-fd.cz a na
www.sitprorodinu.cz nebo na požádání zašleme zpět. Pište na
hana.sustrova@sitprorodinu.cz . A na tento email zašlete i vyplněný formulář, a to až do 28. února 2018.
V loňském, prvním, ročníku bylo nominováno šestnáct žen od osmnácti nominujících.
Různorodost byla opravdu velká: Ženy kolem nás tvoří kulturní programy ve své obci, starají se o děti, seniory, cestovní ruch, přírodu či těší okolí svým vlídným slovem a osvětou. A kdo je nominoval? Rodič, dítě, sourozenec, manžel, známý, návštěvník, žák, přítel, spolupracovník…i zde byla velká různorodost a doufáme, že bude i ve druhém ročníku Ženy Českokrumlovska. Do užší nominace pěti žen se dostala Martina Bodláková,
Jana Grammetbauerová, Jana Holcová, Jitka Lukáčová a Alena Nováková. Výherkyní se stala Jana Holcová, která získala i nejvíce nominací. „Nejúžasnější na večeru bylo slyšet ty krásné nominační výroky, které na mou osobu zněly sálem. Moc za ně děkuji,“ dodala vítězka 1. ročníku Ženy Českokrumlovska, Jana Holcová.
Letos nad výzvou převzal záštitu Dalibor Carda, starosta města Český Krumlov, který je i čestný porotce soutěže. Dále v porotě zasedá: Jitka Zikmundová, radní města a patronka projektu MODA fashion day[s], Alena Švepešová, ředitelka ZUŠ Český Krumlov, Jan Palkovič, pedagog a zpěvák českokrumlovské kapely, Jiří Olšan, zámecký zahradník a Jana Holcová, vítězka 1. ročníku a výtvarná pedagožka. Tato porota vybere užší pětici nominovaných, které budou pozvány na slavnostní vyhlášení. To se uskuteční 24. března 2018 v Zámecké jízdárně při každoroční výjimečné akci MODA Fashion day[s] –  mnoho podob krásy.

Bc Hana Šustrová,  Organizátorka výzvy Žena Českokrumlovska,  krajská koordinátorka Sítě pro rodinu v Jihočeském kraji