logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

TZ: Český Krumlov si připomene konec II. světové války v komorním duchu

Nadcházející sobotu 8. května 2021 proběhne v Českém Krumlově připomínka 76. výročí konce II. světové války v komorní atmosféře.
V 11.00 hodin se uskuteční pietní akt na náměstí Svornosti, kdy starosta Dalibor Carda spolu se senátorem Tomášem Jirsou, Aaronem Burgem z Velvyslanectví USA, Michalem Mojžíšem z Československé obce legionářské a Martinem Lobíkem ze Sdružení cestovního ruchu Český Krumlov položí květiny k pamětní desce na budově radnice na paměť válečných letců z českokrumlovského regionu. Následně květiny pokladou i k pamětní desce na paměť vojáků 26. pěší divize armády USA, která je osazena na hotelu Old Inn
„Bohužel letos se vzhledem k omezením neuskuteční tradiční doprovodný program – ukázka bitvy ani slavností koncerty. Věříme, že se k těmto oblíbeným akcím budeme moci vrátit příští rok,“ uvádí starosta Dalibor Carda.
Pieta se na náměstí uskuteční bez proslovů k veřejnosti, pouze zazní česká a americká státní hymna. „Lidé se samozřejmě mohou přijít na náměstí podívat, ale je třeba, aby dodrželi rozestupy a měli ochranu dýchacích cest,“ dodává starosta.