logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

TZ: Krumlováci si mohou v parku zacvičit na nových fitness strojích

Novou příležitost k vylepšení kondice na čerstvém vzduchu mají obyvatelé Českého Krumlova v Městském parku. Nově sem bylo nainstalováno osm fitness prvků, na kterých si lze procvičit celé tělo a následně i zrelaxovat.
Městský park v Českém Krumlově je nejen zelenou oázou nedaleko centra, ale také místem, kde se vydovádí děti a nově i sportovní nadšenci. Právě poblíž dětského hřiště vznikl fitness koutek s osmi stroji na posílení celého těla
„Sportovcům všech věkových kategorií je tu k dispozici například stroj na procvičování svalů ramen a rukou, šlapadlo pro dva, a dokonce i masážní stroj pro uvolnění napětí zádového svalstva a pasu,“ vyjmenovává cvičební prvky místostarosta Martin Hák.

S nápadem umístit do parku fitness prvky přišel českokrumlovský Rotary club. „Ve spolupráci s městem Český Krumlov a seniorskými organizacemi jsme vybrali takové stroje, které jsou určeny jak pro aktivní sportovce, tak i pro seniory, zkrátka pro všechny, kteří si chtějí zlepšit fyzickou kondici,“ uvádí Petr Bürger, prezident Rotary clubu Český Krumlov.
Pořízení cvičebních prvků vyšlo na 200 tisíc korun, přičemž Rotary club ČK přispěl 104 tisíc korun, 20 tisíc korun přidal Rotary club Hluboká nad Vltavou a zbytek uhradilo město Český Krumlov ze svého rozpočtu. Fitness stroje vyrobila firma Colmex, jež patří mezi největší výrobce workoutových hřišť v ČR. Provozovat a udržovat fitness koutek bude městská společnost PRO-SPORT. Stroje mohou využívat osoby s výškou nad 140 cm a hmotností do 120 kg. Podobné fitness stroje jsou umístěné i v areálu Hornobránského rybníka nebo v lesíku U Trojice.
Rotary club dlouhodobě podporuje rozvoj života ve městě, před několika lety za jeho pomoci vzniklo dětské dopravní hřiště u Domu dětí a mládeže, nedávno umístil knihobudku na autobusovém nádraží a Sociálním službám SOVY pomohl s nákupem pračky a sušičky.