logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Kaplice v pohybu 2019: Od displejů a obrazovek na hřiště a stadiony

S mottem ‘‘Od displejů a obrazovek na hřiště a stadiony“ se v sobotu 7. září uskuteční už druhý ročník sportovní akce pro všechny Kaplice v pohybu. Od 9:00 do 13:00 je připraven hlavní program, při kterém si každý účastník, aniž by musel s někým závodit, může nechat změřit výkony ve čtyřech atletických disciplínách: Běh na 50 m, skok daleký, hod míčkem a dlouhý běh na 300 nebo 800 m metrů. Každý účastník pak obdrží účastnický list se zapsanými výkony a děti malou odměnu.
„Na pořadu dne ale nejsou jen atletická klání, ke kterým se účastníci mohou dostavit kdykoliv mezi devátou a třináctou hodinou, ale také praktické prezentace kaplických sportovních oddílů a klubů podobně, jak to bylo v minulém roce. Například do tenisového klubu TK Sokol Kaplice díky Kaplici v pohybu přibyli noví mladí svěřenci, kteří se nadchli pro tento sport. Věříme, že stejného prostoru využijí i další kluby, kterých je v Kaplici požehnaně,“ uvádí místostarosta Kaplice Libor Lukš, který společně s kolegy akci pro širokou veřejnost připravuje.
„Vloni se této akce, jejímž hlavním cílem je přitáhnout děti, ale nejlépe celé rodiny ke sportu, zúčastnilo 35 členů rodinných týmů. Ti od vnoučat po babičky a dědečky absolvovali atletický čtyřboj a dostali účastnický list se zapsanými výsledky. Takže už letos mohou porovnávat, kam se za rok posunuli,“ těší se na srovnání Libor Lukš.
Pořadatelé připravují také další tahák programu – freestylovou show plnou atraktivních triků „JF MINIRAMP SHOW“ s mistrem světa Janem Jílkem a jeho týmem. Během programu budou připravena 3x 15minutová představení ve sportech Freestyle BMX, Freestyle koloběžka nebo Skateboardingu. Součástí show budou i následné workshopy, soutěže, půjčovna sportovního vybavení včetně ochranných pomůcek a autogramiáda.  
Novinkou letošního ročníku bude moderovaná beseda s celoživotním sportovcem duchem i tělem, bývalým českým reprezentantem v běžeckém ultramaratonu, učitelem a nyní stavitelem sportovišť Zdeňkem Přívratským. Formou vedeného rozhovoru a besedy s promítáním fotografií a videí se účastníci dozví například o jednom z nejtěžších etapových závodů na světě – Marathonu de Sables (písečném maratonu) v Maroku, kterého se Zdeněk Přívratský účastnil několikrát a podařilo se mu dostat mezi špičku v celém závodním poli.
Další informace o akci přinese oficiální informační server města Kaplice – www.ikaplice.cz. Také Kapličáci.cz se budou akcí zabývat a přinesou aktuální informace a vlastní reportáž.