logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Jaro vstoupilo do Kouzelného Krumlova [TISKOVÁ ZPRÁVA]

Ode dneška až do úterý 1. května se Český Krumlov převlékne do kouzelného hávu a ožije tradičními oslavami příchodu jara a měsíce lásky. Promění se v Kouzelný Krumlov a nabídne bohatý program pro malé i velké.
Kouzelná atmosféra vstoupila dnes do Českého Krumlova, kdy náměstí Svornosti ožívá májovým jarmarkem. Až do úterý 1. května zde budou trhovci nabízet tradiční české laskominy, návštěvníci se mohou také těšit na ukázku řemesel i prodej drobných dárků spojených s měsícem lásky.
V sobotu 28. dubna by měli návštěvníci zamířit do řemeslné uličky a na Klášterní dvůr, kde budou moci s dětmi tvořit, a navíc zde čtyři vynikající hrnčíři představí v rámci akce Vytočené kláštery nejrůznější techniky vytáčení keramiky na kopacích a elektrických kruzích.
Pondělí 30. dubna slibuje spoustu zábavy pro malé i velké. Hlavním dějištěm budou Pivovarské zahrady, děti se mohou těšit na tradiční dětské čarodějnické odpoledne, na zdobení a stavění máje, zapálení vatry a pálení čarodějnice.
Pro milovníky dobrého jídla připravili letos organizátoři gastronomickou novinku v podobě specialit z udírny. Pro děti budou k dostání špekáčky, které si budou moci sami upéct na ohni. Z místní produkce mohou návštěvníci okusit originální krumlovské pivo z Historického pivovaru Český Krumlov včetně pivních speciálů, míchané a další tradiční nápoje.
Překvapení na pondělní odpoledne přichystalo i Museum Fotoateliér Seidel. Přímo v Pivovarských zahradách si bude možné nechat zhotovit májovou upomínku v podobě originální dobové fotografie.
Večer v zahradách zahraje budějovická country kapela Patrola.
Příznivci tajemna budou mít příležitost zapátrat v zákoutích klášterních zahrad a středověké architektury a za svitu svíček, zvuku hudby a nejrůznějších překvapení mohou projít tajemnou stezkou klášterní zahradou.
V programu posledního aprílového dne nebude chybět dětmi oblíbený lampionový průvod, který vyjde ve 20.30 hodin z náměstí Svornosti a projde uličkami města do Pivovarských zahrad.
Na prvního máje se návštěvníci mohou těšit na odpoledne otevřených muzeí a galerií. Za návštěvu bude stát i klášterní pekárna a oddychové centrum, ke budou k ochutnání májové pusinky.
V Městském parku bude u příležitosti nedožitých 85. narozenin Olgy Havlové slavnostně zasazen strom nesoucí její jméno. Český Krumlov se připojí k projektu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové jako jedno 85 míst v ČR.
Podrobný program jarní slavnosti naleznete na www.ckrumlov.info/kouzelnykrumlov.
Vstupné je zdarma.