logo-krum-new

Všechno, co jste chtěli vědět o Krumlově, ale báli jste se zeptat.

Krumlováci: Chceme vědět, jak se vám ve městě žije

Úvodní slovo Jaroslava Berky, vydavatele Krumlováků.

KDO TO VLASTNĚ JSOU KRUMLOVÁCI?! Především lidé, kteří v Českém Krumlově nebo blízkém okolí žijí a Krumlov ovlivňují. Na Krumlov jsou pyšní, ale často také ne. Proto jsme se rozhodli připravit projekt informačního webu, který není zaměřen na hosty, návštěvníky nebo turisty. Měl by Vám umožnit lépe se orientovat ve vašem městě, např. poradit kudy se vyhnout nepříjemným dopravním komplikacím (a to nejen v Krumlově samotném, ale ve třech hlavních dopravních tazích (cestou do Českých Budějovic, na Lipno a směrem na Dolní Dvořiště). Aktuálně poradit kde v okolí nejlevněji natankujete, jaké slevy v krumlovských obchodech právě stojí za to, jak ráno obléci děti do školy (on-line počasí), kam si zajít na levnější oběd. Další rádce (funkce) Vás bude informovat o tom, kam večer vyrazit za kulturní akcí nebo zábavou, jaká sportovní akce v Krumlově nebo okolí probíhá. Prostřednictvím stránky můžete zveřejnit svůj inzerát nebo levně nakoupit. Na hlavní stránce budou umístěny panely se zprávami z jihočeských informačních serverů. Nejméně jednou týdně Vám budeme představovat zajímavé osobnosti a projekty města a okolí formou internetové televize.

Chceme být informačním zdrojem, který se dívá na věci pozitivně, s dostatkem informací a bez negativních emocí, i když polemikám se občas asi také nevyhneme. Připravujeme proto několik diskusních okruhů na témata, která se nám zdají důležitá (doprava ve městě a okolí, otázky související s turistickým ruchem a jeho vlivem na místní, řešení problému autobusového nádraží, efektivita a srozumitelnost úřadů, záležitosti investic (jak se Vaše daně používají v rozpočtu města) a další. Budete-li mít pocit, že jsme na něco zapomněli, nebo že chcete být aktivními účastníky této diskuse, můžete nám Vaše názory, zkušenosti nebo podněty zaslat, třeba i anonymně. Budeme se jimi zabývat a hledat řešení a vysvětlení.

Budeme se vyvíjet. Každý začátek je těžký, nečekáme zázraky. Na druhou stranu jdeme do projektu informačních stránek pro místňáky vážně a s upřímnou snahou ulehčit často složité hledání informací. CHCEME VĚDĚT, JAK SE VÁM VE MĚSTĚ ŽIJE. Startujeme už 1. ledna 2018 na www.krumlovaci.cz.